Leírás
ELKÉSZÍTÉS: A kacsát a vákuumtasakból kivéve a csap alatt leöblítjük, majd konyhai papírtörlő segítségével szárazra töröljük. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a kacsacombot majd 220-230 fokra előmelegített légkeveréses sütőben 12 perc alatt ropogósra sütjük. Az édes burgonyát az utolsó 2 percre betehetjük mellé, vagy egy forró serpenyőben kevés olíva olajon átforgatjuk. Közben egy magas falú edényben alacsony fokozaton, rendszeres kevergetés mellett megmelegítjük a gombamártást.
B -terv: Ezt a folyamatot mikrohullámú sütőben is végezhetjük egy fedett dobozban vagy tányérban. Közepesen magas fokozaton 3-4 perc alatt legalább egyszer megkeverve alaposan megmelegítjük.
TIPP: Ha van balzsamecetünk, adhatunk még a gombamártáshoz.
ÖSSZETEVŐK: sous vide kacsacomb, erdei és csiperkegomba, édesburgonya, vöröshagyma, mascarpone, kacsazsír, vaj, citromlé, balzsamecet, só, cukor, bors, fokhagyma, kakukkfű, zsálya
KALÓRIATÁBLÁZAT
(átlagos tápérték 100 g termékben)
Energia (kJ)
995
Energia (kcal)
238
Zsír
(g)
15,4
Telített zsír (g)
15,4
Szénhidrát (g)
7,8
Cukor
(g)
0
Fehérje
(g)
6,7
Só
(g)
0,3
Rost
(g)
1,3