Leírás
ELKÉSZíTÉS: A knédlik mindkét oldalát 1-2 ek. olívaolajon aranybarnára pirítjuk vagy kenyérpirítóba helyezzük. A ragut közepesen alacsony fokozaton rendszeres kevergetés mellett felmelegítjük. Ezt a folyamatot mikrohullámú sütőben is végezhetjük közepesen erős fokozaton egy lefedett műanyag dobozban vagy lefedett tányérban 4-5 perc alatt. Közben legalább egyszer keverjük meg a húsos mártást!
TIPP: Ha van tejfölünk és csemege uborkánk, akkor ízlés szerint adhatunk még mellé.
ÖSSZETEVŐK: sous vide marhahús, búzaliszt, búzadara, sárgarépa, petrezselyem, vöröshagyma, tejföl, tojás, zellergumó, kapribogyó, citrom, mustár (víz, ecet, mustármag, cukor, só, fűszerek: kurkuma, koriandermag, majoránna, szerecsendió, fahéj, szegfűszeg, pimiento paprika, feketebors, köménymag, babérlevél, karamellizált cukor, aromák), barnacukor, élesztő, só, kakukkfű, köménymag, babérlevél
KALÓRIA TÁBLÁZAT
(ÁTLAGOS TÁPÉRTÉK 100 G TERMÉKBEN)
Energia
(kJ)
1264
Energia (kcal)
302
Zsír
(g)
2,4
Telített zsír (g)
2,4
Szénhidrát
(g)
10
Cukor
(g)
0,75
Fehérje (g)
9
Só
(g)
0,7
Rost
(g)
1