Leírás
ELKÉSZÍTÉS: Ahogy mi tanácsoljuk: Gyújtsd be a grillt és képezz aktív és passzív tűzteret! Hagyd, hogy felmelegedjen! Vedd ki a steaket legalább egy fél órával a sütés előtt, hogy legyen ideje a külső hőmérsékletre melegednie! Lehetőleg itasd szárazra a húst és kend be mindkét oldalát vékonyan olívaolajjal! Sózd, borsozd ízlés szerint! Helyezd az aktív tűztérbe a rácsra és süsd 2-3 percig mindkét oldalát! Kend be a fűszervajjal és tekerd alufóliába! Hagyd „pihenni”, ha van akkor az erre szolgáló rácson, ha nincs a passzív tűztér legszélén óvatosan annyi ideig amíg a kívánt sütési hőmérsékletet el nem éri! 100 fokon 10 perc alatt kb. 10 Celsius fokot emelkedik a maghőmérséklet. Ha van használj hőmérőt! Közben grillezd meg a zöldségeket és melegítsd meg egy kis edényben a gombamártást!
B- TERV: ha nincs kedved grillen elkészítheted serpenyőben. Jó étvágyat!
ÖSSZETEVŐK: 21 napig szárazon érlelt Angus hátszín TERRA PANNÓNIA, cukkini, kifli és édeskrumpli, gomba, kaliforniai paprika, vaj, fokhagyma, kakukkvaj, gombamártás
KALÓRIATÁBLÁZAT
(átlagos tápérték 100 g termékben)
Energia (kJ)
995
Energia (kcal)
238
Zsír
(g)
15,4
Telített zsír (g)
15,4
Szénhidrát (g)
7,8
Cukor
(g)
0
Fehérje
(g)
6,7
Só
(g)
0,3
Rost
(g)
1,3