Leírás
ELKÉSZÍTÉS Mikrohullámú sütő: A chilis babot kivesszük a zacskóból és közepesen erős fokozaton lefedve 3-4 perc alatt, legalább kétszer megkeverve alaposan felmelegítjük.
ELKÉSZÍTÉS Serpenyő: Magas falú forralóban és/vagy serpenyőben közepesen alacsony fokozaton, rendszeres kevergetés mellett hőkezeljük az étel egyes elemeit. A tortilla-t száraz teflon serpenyőben vagy a már említett mikrohullámú sütős folyamat utolsó 1-2 perces fázisában melegíthetjük meg.
TIPP: Korianderzöldes tejföllel és egy cikk lime-mal tovább fokozható a fogás élvezeti értéke.
ÖSSZETEVŐK: sous vide darabolt marhahús, paradicsomkonzerv, fejtett bab, kukorica tortilla (kukoricaliszt 84%, ivóvíz, tartósítószerek: kálium szorbát, kálcium propionát, fűszerezés), vöröshagyma, lilahagyma, szárított paradicsom, sertészsír, kakaó, fokhagyma, chili, római kömény, koriandermag, fűszerpaprika, fahéj
KALÓRIATÁBLÁZAT
(átlagos tápérték 100 g termékben)
Energia (kJ)
955
Energia (kcal)
228
Zsír
(g)
14
Telített zsír (g)
14
Szénhidrát (g)
14,8
Cukor
(g)
0
Fehérje (g)
12
Só
(g)
0,46
Rost
(g)
2,8