Leírás
ELKÉSZÍTÉS: A kacsát a vákuumtasakból kivéve a csap alatt leöblítjük, majd konyhai papírtörlő segítségével szárazra töröljük. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük és 230-240 fokra előmelegített légkeveréses sütőben 14 perc alatt ropogósra sütjük. Eközben a cvekedlit mikrohullámú sütőben fedő alatt 5 percig vagy serpenyőben zsiradékon közepes fokozaton 10-12 perc alatt többször megkeverve átpirítjuk.
Tipp: vágd ketté a kacsát szárnyas ollóval, vagy egy éles késsel hosszanti irányban, ahogy a képen látod. A bőrével felfelé fordítva helyezd a tepsire!
ÖSSZETEVŐK:1 db sous vide pecsenye kacsa, fejes káposzta, csusza tészta (búzaliszt, víz, tojás), zöldalma, kacsazsír, só, fekete bors
KALÓRIATÁBLÁZAT
(átlagos tápérték 100 g termékben)
Energia (kJ)
1207
Energia (kcal)
288,3
Zsír
(g)
14,4
Telített zsír (g)
14,4
Szénhidrát (g)
6
Cukor
(g)
0
Fehérje
(g)
8,3
Só
(g)
0,47
Rost
(g)
0,67