Leírás
ELKÉSZÍTÉS Mikrohullámú sütő: A currys csirkét és a rizst kivesszük a zacskóból, összekeverjük és közepesen erős fokozaton lefedve 3-4 perc alatt, legalább egyszer megkeverve alaposan felmelegítjük. A fogás elemeit elkülöníthetjük a melegítés során, ha külön szeretnénk fogyasztani őket.
ELKÉSZÍTÉS Serpenyő: Magas falú forralóban és/vagy serpenyőben közepesen alacsony fokozaton, rendszeres kevergetés mellett hőkezeljük az étel egyes elemeit. Ez esetben a rizs alá tegyünk 0,5-1 dl vizet és abban melegítsük fel, míg el nem forrja a folyadékot.
ÖSSZETEVŐK: sous vide csirkecomb, jázmin rizs, kókusztej (kókusz kivonat 85%, víz), zöld curry paszta (friss zöld chili 33%, citromnád, fokhagyma, salottahagyma, só, galanga, római kömény, koriandermag), lime, virágméz, gyömbér, só, keményitő, fokhagyma, citromnád, csillagánizs, kaffirlime levél
KALÓRIATÁBLÁZAT
(átlagos tápérték 100 g termékben)
Energia (kJ)
1207
Energia (kcal)
288,3
Zsír
(g)
25
Telített zsír (g)
25
Szénhidrát (g)
6
Cukor
(g)
0,51
Fehérje (g)
8,3
Só
(g)
0,47
Rost
(g)
0,67