Leírás
ELKÉSZÍTÉS Mikrohullámú sütő: A Vindaloo csirkét és a rizst kivesszük a zacskóból, összekeverjük és közepesen erős fokozaton lefedve 3-4 perc alatt, legalább egyszer megkeverve alaposan felmelegítjük. A fogás elemeit elkülöníthetjük a melegítés során, ha külön szeretnénk fogyasztani őket.
ELKÉSZÍTÉS Serpenyő: Magas falú forralóban és/vagy serpenyőben közepesen alacsony fokozaton, rendszeres kevergetés mellett hőkezeljük az étel egyes elemeit. Ez esetben a rizs alá tegyünk 0,5-1 dl vizet és abban melegítsük fel, míg el nem forrja a folyadékot.
ÖSSZETEVŐK: sous-vide csirkecomb, jázmin rizs, kókusztej (kókusz kivonat 85%, víz), vöröshagyma, paradicsompüré, vörös curry paszta (szárított piros chili 28%, citromnád, fokhagyma, salottahagyma, só, kaffir lime héj, galanga, koriandermag, római kömény), fokhagyma, virágméz, kacsa zsír, gyömbér, kurkuma, só, fekete bors, Kaffir lime levél
KALÓRIATÁBLÁZAT
(átlagos tápérték 100 g termékben)
Energia (kJ)
595
Energia (kcal)
142
Zsír
(g)
4,2
Telített zsír (g)
1,8
Szénhidrát (g)
16,4
Cukor
(g)
0
Fehérje (g)
9,6
Só
(g)
0,7
Rost
(g)
1,24