Leírás
ELKÉSZÍTÉS: A knédlik mindkét oldalát 1-2 ek. olívaolajon aranybarnára pirítjuk vagy kenyérpirítóba helyezzük. A marhapofát szeletekre vágjuk és a kollagénes réteggel együtt, közepesen alacsony fokozaton belemelegítjük a mártásba. Legalább egyszer keverjük meg a húsos mártást! Ezt a folyamatot mikrohullámú sütőben is végezhetjük közepesen erős fokozaton egy lefedett műanyag dobozban vagy lefedett tányérban 4-5 perc alatt. Tálalásnál a tetejére szórjuk a sült kapribogyót, ha van tejfölünk, pluszba adhatunk mellé.
ÖSSZETEVŐK: sous vide marhapofa, búzaliszt, búzadara, sárgarépa, petrezselyem, vöröshagyma, tejföl, tojás, zellergumó, kapribogyó, citrom, mustár (víz, ecet, mustármag, cukor, só, fűszerek: kurkuma, koriandermag, majoránna, szerecsendió, fahéj, szegfűszeg, pimiento paprika, feketebors, köménymag, babérlevél, karamellizált cukor, aromák), barnacukor, élesztő, só, kakukkfű, köménymag, babérlevél.
KALÓRIATÁBLÁZAT
(átlagos tápérték 100 g termékben)
Energia (kJ)
544
Energia (kcal)
130
Zsír
(g)
4
Telített zsír (g)
4
Szénhidrát (g)
13
Cukor
(g)
0,85
Fehérje (g)
10
Só
(g)
0,47
Rost
(g)
1,4